facebook

VELIČINA PRSTENA - KAKO IZMERITI VELIČINU PRSTENA

Jedna velika prepreka kod kupovine prstenja jeste kako odrediti pravu veličinu koja tebi odgovara. Dosta puta nesigurnost, razmišljanje “šta da radim ako uzmem prsten i on mi je previše stegnut ili previše labav”,  nas odvrati od toga da odemo jedan korak dalje i da stvarno uzmemo stvar u svoje ruke (khm). 

Skoro svakodnevno, mi u Statement Srebru se srećemo sa pitanjem kako odrediti pravu veličinu prstena i pored tutorijala koji smo snimili (tutorijal u postu) ljudi i dalje nisu sigurni da je to prava stvar, tako da ćemo u ovom tekstu objasniti sve načine i dati naše savete vezano za veličine prstena.

Savet 1: I da pogrešite malo, ništa strašno

Zapravo retko kada može da se pogodi veličina prstena u milimetar. Čak i kada odete u lokalnu zlataru, tamo mogu da vam izmere veličinu prstena približno onoj koja bi vam zapravo bila idealna. Nekada se prsti u toku dana naduju, pa posle splasnu i nekada može da se desi da prsten koji ste mogli da stavite, a bio vam je uzak, nekada ne možete da stavite uopšte na prst. Takođe, nekada i prsten koji vam je malo spadao može sasvim dobro da odgovara kada ga drugi put probate. 

Druga strana ovog novčića jeste ta što i da pogrešite za malo, pa ne možete da stavite prsten na taj prst koji ste želeli, uvek postoji prst druge ruke, koji često zna da bude tanji ili deblji od istog prsta na prvobitnoj ruci. Nekada se promaši za malo više, pa morate da promenite prst, ali nemojte da brinete. Iz ličnog istkustva, znamo da nekada na prstu na kome niste hteli da nosite prsten, taj prsten koji mu odgovara zapravo izgleda fenomenalno. Više puta se desilo da neko pogreši u merenju i da na kraju bude zadovoljan jer je umesto prstenjaka, nosi prsten na kažiprstu.

Savet 2: Tri put' meri, jednom seci

U video klipu ispod, mi objašnjavamo kako možete da izmerite veličinu prstena u kućnim uslovima. Treba naglasiti da je ovde greška moguća i zavisi od vas kako ćete izmeriti. Najbolje je da izmerite više puta veličinu i nakon što ste to uradili da onda tek poručiti.

Druga sigurnuja opcija ako ne želite da vi butete odgovorni za netačna merenja, jeste da odete kod lokalnog zlatara i izmerite veličinu tu. Veličine prstena u različitim zemljama meri se drugačije i može biti jako konfuzno, zato smo mi naše veličine predstavlji u prečniku. Zlatari na našim prostorima mere nekim našim sistemom, pa možete pogledati sliku ispod gde možete videti koja veličina odgovara kom prečniku.

Ukoliko ste izmerili vašu veličinu kod zlatara i pogledali tabelu, a to se ne poklapa sa nekom od naših veličina, najbolje je da sami odlučite na koji ćete broj zaokružiti. Primer je recimo da izmerite veličinu 26, što je 66.2mm možete birati da li biste naručili nešto uži prsten, sa 65mm ili malo labaviji prsten sa 68mm. Naša preporuka je da se ide uvek na bližu veličinu, u ovom slučaju to bi bila veličina 65mm.

Muški nakit

Ženski nakit

kolekcije

Ostallo

Hvala!

Uspešno ste se prijavili.